25 Ağustos 2015 Salı

Hani bana

Doyurucu, besleyici ve vitamin değeri açısından oldukça zengin bir yemek olan hani bana tarifini hazırladık bu gün. Kocaeli yöresine ait olan bu yemeğimiz sizler tarafından beğenileceğine emin olduğumuz gibi servise başladığınızda masanızdan, hani bana hani bana seslerinin yükselmesine sebep olacağına da eminiz.. Bu çok doğal bir tepkidir çünkü yemek adını buradan alıyor. E bu kadar lezzetli bir yemek elbetteki bu sözleri hak ediyor.

hani bana

Hani bana malzemeleri
  • 1kg köftelik kıyma
  • 3 soğan
  • 3 sivribiber
  • 2 domates
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 500 gram konserve bezelye
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Hani bana yapılışı

Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan 2 kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.( Hazır garnitür de arzuya göre kullanılabilir aynı işi görür ) Doğradığınız biberleri ve köfteleri de kızartıp, fırın tepsisine sebzeler ortada, köfteler kenarda olacak şekilde dizin. Kalan 2 kaşık yağda yemeklik doğranmış 1 soğanı öldürün. Salça ve 2 bardak suyu ekleyip sos kıvamında pişirin. Hazırladığınız bu sosu tepsideki yemeğin üzerine dökün. Yuvarlak dilimlediğiniz domatesler yerleştirip 200 derece fırında 15 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder