![]() |
hani bana |
Hani bana malzemeleri
- 1kg köftelik kıyma
- 3 soğan
- 3 sivribiber
- 2 domates
- 2 havuç
- 2 patates
- 500 gram konserve bezelye
- 2 su bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
Hani bana yapılışı
Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan 2 kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kağıt havlu üzerine alın.( Hazır garnitür de arzuya göre kullanılabilir aynı işi görür ) Doğradığınız biberleri ve köfteleri de kızartıp, fırın tepsisine sebzeler ortada, köfteler kenarda olacak şekilde dizin. Kalan 2 kaşık yağda yemeklik doğranmış 1 soğanı öldürün. Salça ve 2 bardak suyu ekleyip sos kıvamında pişirin. Hazırladığınız bu sosu tepsideki yemeğin üzerine dökün. Yuvarlak dilimlediğiniz domatesler yerleştirip 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder