1 Eylül 2015 Salı

Tavşan pasta

Merhaba sevgili çocuklar, sizleri unuttum sanmayın. Hem görsel hemde lezzet açısından siz minik yavrularımızın seveceği tavşan pasta tarifini hazırladım. Annenizle birlikte, bu tarifimizi yaparken çok eğleneceğinizden  eminim. Hepinize kolay gelsin..

tavşan pasta

Tavşan pasta malzemeleri

Pandispanya için
  • 10 adet yumurta
  • 8 kahve fincanı toz şeker
  • 8 kahve fincanı un
Krema için
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 kutu labne peyniri
  • 1 çay kaşığı ucuyla yeşil gıda boyası
Üzeri için
  • Çikolata sos
  • renkli şekerlemeler
Tavşan pasta nasıl yapılır

Pandispanya malzemelerini ikiye ayırın. İki ayrı kapta 5 adet yumurta, 4 kahve fincanı toz şeker ve 4 kahve fincanı unu iyice çırpın. Çırptığınız pandispanya malzemelerini iki ayrı yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana dek pişirin ve soğumaları için bir kenara alın. Krema için bir tencerede tozşeker ve unu karıştırın. Sütü ekleyin ve tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız kremanın içine labne peynirini ekleyin ve karıştırın. Kremadan 4-5 çorba kaşığı ayırıp yeşil gıda boyasıyla karıştırın. Pişirdiğiniz pandispanyalardan birini, iki kenarından kulak olacak biçimde kesin ( kesilen pandispanyanın ortası papyon şeklinde olacaktır ), Uzunca bir tepsiye diğer pandispanyayı yerleştirin ve ortadan ikiye kesin. Birinci katına beyaz kremadan sürüp ikinci katı üzerine kapatın. Tümünün üzerini kremayla kaplayın. Kremayla kapladığınız pandispanyaya kestiğiniz kulak ve papyonu yerleştirin. Ortalarını bıçakla kesin ve kremayı yayın. Papyonun üzerini yeşil gıda boyalı kremayla, kulakları da beyaz kremayla kaplayın. Papyonu renkli şekerlemelerle süsleyin. Yüz kısmına çikolata sos ile göz ve diş yapın. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder