- 2 adet etimek
- 2 su bardağı süt
- 1 paket muzlu puding
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket vişneli jöle
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı soğuk su
- 10 adet çilek
- 3 adet muz
Jöleli yaz serinliği nasıl yapılır
Pudingi, sütü ve yumurta ve tereyağını bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Vişneli jöleyi de, sıcak suda eritip, soğuk su ekleyin. Tercihen cam pasta kalıbının tabanına etimekleri dizin. Etimekleri az miktarda su ile ıslatın. Bu arada pişen pudingi etimeklerin üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Üzerine çilek ve muz dilimleri dizin. Vişne jöleli karışımı yavaşça kenarlarından akıtın ve üzerine gezdirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra , dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder