18 Ağustos 2015 Salı

Jöleli yaz serinliği

Hava çok sıcak ve mutfaklarımız daha da sıcak oluyor. Bu sıcaklara bizdeki yemek aşkı galip geliyor. Keyifle hazırladığımız yiyecekleri sevdiklerimize sunmak ve onlardan olumlu tepkiler almak bütün yorgunluğumuzu alıyor. Bu sıcak havada aileniz , sevdikleriniz ve tabi ki kendiniz için hazırlayacağınız serinletici bir tarif olan jöleli yaz serinliği tarifini denemeye ne dersiniz?

jöleli yaz serinliği
Jöleli yaz serinliği malzemeleri
  • 2 adet etimek
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket muzlu puding
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vişneli jöle
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 10 adet çilek
  • 3 adet muz
Jöleli yaz serinliği nasıl yapılır

Pudingi, sütü ve yumurta ve tereyağını bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Vişneli jöleyi de, sıcak suda eritip, soğuk su ekleyin. Tercihen cam pasta kalıbının  tabanına etimekleri dizin. Etimekleri az miktarda su ile ıslatın. Bu arada pişen pudingi etimeklerin üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Üzerine çilek ve muz dilimleri dizin. Vişne jöleli karışımı yavaşça kenarlarından akıtın ve üzerine gezdirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra , dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder