- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 çorba kaşığı irmik
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase dövülmüş antepfıstığı
- 50 gram file antepfıstığı
- Bir tutam tuz
Şerbeti için
- 2 su bardağı su
- İki buçuk su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Üzeri için
- Antep fıstığı
Yeşil yayla tatlısı tarifi
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın. Toz şekeri yumurta sarısı ile karıştırın. Un, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Dövülmüş antepfıstığını ilave ederek karıştırın. Kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder