18 Temmuz 2015 Cumartesi

Midye poğaça

Merhaba, çay saatlerinizde sevdiklerinize, kabul günlerinizde misafirlerinize  ikram edebileceğiniz
midye poğaça tarifini veriyorum sizlere. Aynı zamanda çocuklarınızın beslenme çantalarına
rahatlıkla koyabileceğiniz bu  poğaçanın,  büyükler kadar minik yavrularınızın da damak zevkine hitap edeceğine eminiz. Afiyet olsun.
midye poğaça

Midye poğaça malzemeleri

  • İki buçuk su bardağı un
  • 1 çay bardağı margarin
  • 1 çorba kaşığı limonsuyu
  • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Tuz
İçi için
  • 100 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz ( veya patates, mercimek, kıyma ıspanak )
Midye poğaça nasıl yapılır

Unu eledikten sonra ortasını açın. Eritilmiş margarin, limonsuyu, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu una ekleyin. İyice yoğurarak, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Yarım saat dinlendirdikten, sonra hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle açın. İstediğiniz harçtan koyarak kapatın. Yarım ay şekli verdiğiniz poğaçaları, ters çevirdiğiniz süzgecin yada rendenin üstüne bastırıp, tepsiye dizin. Yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder