18 Temmuz 2015 Cumartesi

Patates tatlısı

Patates tatlısı, evet yeni tarifimizin adı bu. Patates tatlısı nasıl yapılır bilenleriniz vardır elbette ama benim gibi ilk defa duyup şaşıranlarınız da olabilir. İlk duyduğumda patates tatlısı da olur mu demiştim ve değişik tatlar, yeni tarifler ilgimi çektiği için hemen denemeye karar verdim. İyi ki de denemişim diyorum ve çok beğendiğim bu lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz.

patates tatlısı
Patates tatlısı malzemeleri
  • 125 gram margarin
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti için
  • 1 su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Patates tatlısı tarifi

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için, margarini eritip soğutun. Haşlanıp ezilmiş patates, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. üzerine azar azar elenmiş un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun. Büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirip, arzunuza göre süsledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder