![]() |
ıspanaklı dana sarma |
- 4-5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- 8 dilim dana kontrfile
- 1 adet orta boy soğan
- 500 gram ıspanak
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Ispanaklı dana sarma nasıl yapılır
Ayçiçek yağını geniş bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanları ekleyin. Soğanın rengi dönünce üzerine ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. Tuz ve karabiberi serpin. Ispanak yaprakları diriliğini kaybedince tel bir süzgece alın ve üzerine kaşıkla bastırarak suyunu bırakmasını sağlayın. Etleri döverek incelttikten sonra 3 parmak eninde şeritler halinde kesip hafifçe tuzlayın. Düz bir zemine yayıp üzerlerine yeterli miktarda ıspanak koyarak rulo haline getirin. Bir tepsiye dizerek, önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Patates püresi ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder