21 Haziran 2015 Pazar

Ali paşa pilavı

Merhaba, bugün sizlere nefis bir pilav tarifi hazırladım.  Herkesin beğenerek yiyeceğini düşündüğüm bu pilavın adı ali paşa pilavı. Bugün ne pişirsem sorununuzu çözecek  nefis bir tarif . Elbette bu pilavı bilenleriniz vardır bilmeyenlerinde denemelerini ve yorumlarını göndermelerini bekliyorum. Afiyet olsun.
ali paşa pilavı

Ali paşa pilavı malzemeleri
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ıslatmak için tuz
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet kesme şeker
Köftesi için
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 adet yumurta sarısı
Sosu için
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş rendelenmiş sarmısak
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz
  • 1 kahve fincanı su
Alipaşa pilavı nasıl yapılır

İlk olarak pirinci sıcak tuzlu suda ıslatın. Nişastası gidene kadar bol soğuk su ile  yıkayın. Tencereye 2 çorba kaşığı yağı, etsuyunu, tuzu, şekeri, defne yaprağını koyun. Kaynayınca süzülmüş pirinci katın ve karıştırın. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Diğer tarafta köfte için un ve sıyıyağ hariç bütün malzemeyi ( ekmek içi ıslatılıp suyu sıkılmış olacak ) yoğurun. Kiraz büyüklüğünde köfteler yapın. Una bulayın. 2 çorba kaşığı ayçiçek yağında, tavayı sallayarak kızartın. Pilavı yuvarlak bir kalıba koyun. Servis tabağına ters çevirin. Ortasına köfteleri yerleştirin.Sosu hazırlayın. Bunun için sos malzemesini ( su hariç ) soteleyin. En son suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Köftelerin üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder