16 Haziran 2015 Salı

Bademli Güllaç

Geleneksel tatlılarımızdan olan güllacı bu kez bademli denemeye ne dersiniz ? Hafif ve lezzetli bir tatlı olan bademli güllaç ramazan ayında da konuklarınıza rahatlıkla ikram edebilirsiniz. Eminiz ki misafirlerinizin damak tadına hitap edecektir . Herkese hayırlı ramazanlar dilerim.

bademli güllaç

Bademli güllaç malzemeleri
  • 10 tane yaprak güllaç
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış badem
  • Yarım kahve fincanı gülsuyu
Bademli güllaç nasıl yapılır

Sütü derin bir tencereye alıp kaynatın.Tencereyi ocaktan alıp, içerisine toz şeker ilave edin ve karıştırın. Toz şeker eriyince, sütü soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Güllaçları teker teker süte batırın. Yumuşayan güllaçları sütten alın, dört kenarını da içe doğru katlayın. Orta kısımlarına sıcak suda bekletip, kabukları soyulmuş ve iri kıyılmış bademleri paylaştırın. Daha sonra her birini bohça şeklinde katlayın. Hazırladığınız güllaçları ters çevirip, geniş bir servis tabağına dizin. Üzerlerine gülsuyu ile tepside kalan sütü gezdirin. Sütü çektikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder