![]() |
zeytinyağlı enginar |
- 4 adet enginar
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 adet soğan
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 4-5 dal dereotu
- Tuz, karabiber
Terbiye sosu için
- 4 çorba kaşığı un
- 8 su bardağı su
- 1 limon suyu
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır
8 su bardağı su, 4 çorba kaşığı un ve 1 limon suyunu karıştırıp terbiye sosunu hazırlayın. Enginarları temizleyip terbiye sosunda yarım saat bekletin. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanı ince ince doğrayıp sote edin. 2 kaşık un ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. 2 bardak sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
Havuç ve patatesleri iri küpler halinde doğrayın. Enginarları süzüp kaynamakta olan suya atın. Havuç, patates, toz şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edip 15-20 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. servis tabaklarına birer enginar yerleştirin ve sebzeli karışımdan etrafına yayın. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder