![]() |
tel kadayıf |
Tel kadayıf için gerekli malzemeler
- 500 gram kadayıf
- 150 gram ceviz içi
- 250 gram margarin veya sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı süt veya su
Şerbeti için
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon
Tel kadayıf nasıl yapılır
Kadayıfları küçük bir tepsiye alalım. 250 gram margarini eritelim. Elimizle kadayıfları alt üst ederek yağı yedirelim. Kadayıfların arasını ayırarak yarısını tepsiye elimizle bastırarak yerleştirelim. Üzerine iri dövülmüş cevizleri serpelim. Kadayıfın kalan yarısını cevizlerin üzerine döşeyelim. Kadayıfların altı üstü pembeleşene dek 180 dereceli fırında pişirelim. Üzerine sıcak süt veya su gezdirelim. Şurubu için, 3 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri kaynatalım. İnmesine yakın yarım limonu sıkalım. Şerbeti iyice soğutalım. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökelim. Üzerini dövülmüş ceviz ve fıstıklarla süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder