15 Şubat 2016 Pazartesi

Fırında köfteli pazı

Yine nefis bir tarif hazırladık sizlere. Vitamin deposu olan bu tarifimiz pazı yemeyenleri bile kendine bağlayacak ve bir daha pazı yemem demeyecekler. Evet fırında köfteli pazı tarifinden de anlaşılacağı gibi çok besleyici ve sağlıklı bir yemek. Dilerseniz bunun kararını sizlerin de verebilmesi için tarifimize geçelim.

fırında köfteli pazı

Fırında köfteli pazı malzemeleri

  • 1 demet pazı
  • 1 adet domates veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Köfte harcı için
  • 1 adet soğan
  • 350 gram kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Köfte baharı
Fırında köfteli pazı hazırlanışı
  • Pazı yapraklarını haşlayalım. Süzerek tencereden alalım. 
  • Büyük bir tavada yağı eritelim. Küçük küçük doğranmış soğanı pembeleştirelim.
  • Ardından iri iri doğranmış pazı yapraklarını ve pazı dallarını, tavaya alalım.
  • Ara sıra karıştırarak pazı yapraklarının yarı yarıya pişmesini sağlayalım.
  • Ateşten almadan 2 dakika önce rendelenmiş domatesi, ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyerek bir iki kez çevirip ateşten alalım.
  • Küçük bir fırın tepsisine bu harcı boşaltalım. Üzerini kaşık yardımıyla düzeltelim. 
  • Köfte harcı için kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kaba alalım. 
  • Bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve köfte baharatını ilave ederek, özleşene dek yoğuralım.
  • Köfte harcından 4 tane simit şeklinde köfte hazırlayalım. 
  • Pazının üzerine kaşıkla 4 adet çukur yapalım. 
  • Çukurlaştırılan yerlerin üzerine simit şeklindeki köfteleri yerleştirelim. 
  • Köfteleri yarı yarıya pişene dek orta ısılı fırında bekletelim.
  • Tepsiyi fırından aldıktan sonra boşluklara çırpılmış yumurtaları bölüştürelim.
  • Tereyağını kızdırıp, kırmızı biberi ekleyelim. 
  • Tereyağını yumurtaların üzerine dökelim.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına tekrar sürelim.
  • Pişene dek tepsiyi fırında tutalım.
  • Fırından aldıktan sonra köfteler ortada kalacak şekilde dilimlere ayırıp, servis tabağına alalım.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder