![]() |
fırında köfteli pazı |
Fırında köfteli pazı malzemeleri
- 1 demet pazı
- 1 adet domates veya 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Köfte harcı için
- 1 adet soğan
- 350 gram kıyma
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
- Köfte baharı
Fırında köfteli pazı hazırlanışı
- Pazı yapraklarını haşlayalım. Süzerek tencereden alalım.
- Büyük bir tavada yağı eritelim. Küçük küçük doğranmış soğanı pembeleştirelim.
- Ardından iri iri doğranmış pazı yapraklarını ve pazı dallarını, tavaya alalım.
- Ara sıra karıştırarak pazı yapraklarının yarı yarıya pişmesini sağlayalım.
- Ateşten almadan 2 dakika önce rendelenmiş domatesi, ince doğranmış maydanozu, tuzu, karabiberi ekleyerek bir iki kez çevirip ateşten alalım.
- Küçük bir fırın tepsisine bu harcı boşaltalım. Üzerini kaşık yardımıyla düzeltelim.
- Köfte harcı için kıyma ve rendelenmiş soğanı bir kaba alalım.
- Bayat ekmek içini, tuzu, karabiberi ve köfte baharatını ilave ederek, özleşene dek yoğuralım.
- Köfte harcından 4 tane simit şeklinde köfte hazırlayalım.
- Pazının üzerine kaşıkla 4 adet çukur yapalım.
- Çukurlaştırılan yerlerin üzerine simit şeklindeki köfteleri yerleştirelim.
- Köfteleri yarı yarıya pişene dek orta ısılı fırında bekletelim.
- Tepsiyi fırından aldıktan sonra boşluklara çırpılmış yumurtaları bölüştürelim.
- Tereyağını kızdırıp, kırmızı biberi ekleyelim.
- Tereyağını yumurtaların üzerine dökelim.
- Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına tekrar sürelim.
- Pişene dek tepsiyi fırında tutalım.
- Fırından aldıktan sonra köfteler ortada kalacak şekilde dilimlere ayırıp, servis tabağına alalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder