2 Ocak 2016 Cumartesi

Patatesli pay nasıl yapılır

patatesli pay
Patatesli pay malzemeleri

  • 1 kg. patates
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 dilim jambon
  • 2 dilim çedar peyniri
  • 1 domates
  • 2 haşlanmış katı yumurta
Üzeri için
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz
Patatesli pay hazırlanışı

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup püre yapın. Patates, yumurta sarıları, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırarak hamur haline getirin. 2o cm. çapında yuvarlak bir kalıbın içini yağlayın. Kalıbın tabanına ve kenarlarına galeta unu serpin. Hamurun yarısını kalıba yayın. Haşlanmış yumurtaları dilimleyin. Jambonları küçük doğrayın. Domatesi incecik dilimleyin. Sırasıyla jambon, çedar peyniri, domates, katı yumurtaları hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru da kalıbın büyüklüğünde açıp malzemelerin üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız payın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sıcak fırında 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis tabağına alıp sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder