![]() |
hindi tandır |
Hindi tandır için gerekli malzemeler
- 1 adet hindi
- 3 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 kaşık tereyağı
- 1 baş sarımsak ( enine ortadan kesilmiş )
- 1 adet soğan
- 1 kaşık salça
- Taze kekik
- 1 kaşık tane karabiber
- 1 litre su
- 1 adet defne yaprağı
Hindi tandır nasıl yapılır
Hindinizi bir gün ya da bir kaç saat önce tuzlayın ve salçayla sıvı yağı karıştırıp her tarafına sürün. Hindinin girebileceği büyüklükte bir tencerenin dibine soğan, sarımsak, defne yaprağı ve diğer baharatları ekleyerek kenarından suyu dökün. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat kaynatın. Ara sıra kontrol edin, eğer suyu bittiyse sıcak su ilave edin. Hindi iyice yumuşayınca parça parça bir tepsiye alın. Hindi tam olarak piştiyse zaten bütün olarak alamazsınız, dağılır. üzerine tencerenin dibinde kalan sosu bir süzgeçten geçirerek, dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder