23 Aralık 2015 Çarşamba

Antep ezmesi tarifi

Antep ezmesi
Antep ezmesi malzemeleri

  • 5 adet domates
  • 3 adet kuru soğan
  • 4 dal taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • 2 çorba kaşığı pul biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 3 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı domates salçası
Antep ezmesi nasıl yapılır

Kabuğu soyulmuş domates, kuru soğan, taze soğan, yeşil biber, maydanoz bıçak ile incelterek ya da robotta çekerek suyu süzdürülür. Kalan diğer malzemeleri zeytinyağı, biber salçası, domates salçası, limon suyu, nar ekşisi, pul biber ve tuz ilave ederek karıştırınız. Malzemeler karıştıktan sonra acı ayarına bakın, bir kaç saat dolapta dinlendirip, servis yapın. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder