26 Ekim 2015 Pazartesi

Hodan kavurması

hodan otu
Hodan otunun diğer adları, ispit ve kaldirik otudur. Sıkıntıları gideren ve cesareti arttıran özelliğinden dolayı, eski çağlarda savaşa giden askerler de bu otu kullanırlardı. Hodan otu, halk arasında sağırdili olarak bilinir. Sağlık açısından faydaları çoktur.

  •  Böbrek üstü bezleri etkileyerek rahatlık  hissi verir.
  • Depresyona iyi gelir.
  • Öksürüğü keser, ter attırır.
  • Antidepresif etki gösterir.
  • İdrar ve balgam söktürücü özelliğe sahiptir.
  • Bademcik iltihabına ve boğaz ağrılarına iyi gelir 

Hodan kavurması malzemeleri
hodan 

  • 1 kg. hodan
  • 4 adet piyazlık doğranmış soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta 
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Karabiber
Hodan kavurması nasıl yapılır

Hodanları ayıklayıp, yıkayın. 5 cm. boyunda doğrayıp, sirkeli tuzlu suda 1 saat bekletin. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün ve iyice sıkın. Bir tencerede yağla soğanları sararıncaya kadar kavurun. Üzerine haşladığınız hodanları ilave edin. Bir kaç kez ateşte çevirip, 1 kahve fincanı su ekleyerek, kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Suyunu tamamen çektikten sonra üzerine yumurtaları kırın. Hızlıca karıştırın. Yumurta akları beyazlaşıp katılaşınca ateşten alın. Üzerine karabiber serpip servis yapın. Hodan kavurması tarifimizi denemenizi ve yorumlarınızı bizimle paylaşmanızı bekliyoruz.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder