29 Eylül 2015 Salı

Krem karamel tarifi

Merhaba, krem karamel yapılışı kolay ve lezzet açısından  özel tatlılar arasında yer alır. Çocukların da çok sevdiği bir tatlıdır. Farklı çeşitleri bulunan krem karamel tatlısını birde bizim verdiğimiz tarifle denemek istemez misiniz?

krem karamel

Krem karamel malzemeleri
  • Yarım litre süt
  • 6 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı toz şeker ( karamel için )
  • Yarım paket vanilya
Krem karamel yapılışı

3 kaşık şekeri bir fincan su ile kaynatıp pekmez rengine gelince, hazırladığınız karameli küçük kalıplara azar azar dökün. Ayrıca, bir kap içinde yumurtaları mikserle biraz çırpın. Vanilya, şeker ve süt koyup şeker eriyinceye kadar çırpın. Karamel koyduğunuz kalıplara dökün. Derince bir kap içine yerleştirin. Hazırladığınız karamel kalıplarının yarısını geçecek şekilde derin kap içine su koyun. 180 derecedeki fırında, fazla katılaşmayacak şekilde pişirin. Oda ısısına gelince buzdolabına koyup 4-5 saat bekletelim. Servis tabağına ters çevirerek alın. Krem karameli fırında yada ateşte de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder