![]() |
kolay lahmacun |
Kolay lahmacun malzemeleri
Hamur için
- 1 kg un
- 250 gr. margarin
- Yarım kilo süt
- 250 gr. toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1/2 maya
- Tuz
İç malzemesi
- 2 adet kuru soğan
- yarım kilo kıyma
- 4 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı kimyon ( silme )
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 yemek kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Kolay lahmacun tarifi
Hamur malzemelerini bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bir saat bekletin. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezeleri oklava yada merdane yardımı ile yuvarlak olacak şekilde açın. Açtığınız yufkaları, teflon tavada veya sacda arkalı önlü kızartın. Diğer yanda yufkaların içine koyacağınız harcı hazırlamak için soğanları küp küp doğrayın ve sıvıyağ ile tavada kavurmaya başlayın. Kıymayı da ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra sıra ile sivri biber ve rendelediğiniz domatesi de ekledikten sonra salçayı da koyup, suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce baharatları da katın. Pişirme işi bitince hazırladığınız yufkalara önce kıymalı harcı koyun. Sonrada lahmacun gibi kıvırıp, servis tabağına alın. Sıcak sıcak servis yapın. İsterseniz lahmacunların içine maydanozda koyabilirsiniz.
Evde kolay lahmacun yapılışının bu kadar kolay olduğunu biliyor muydunuz? Deneyenlerin görüşlerini bizimle paylaşmalarını bekliyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder