13 Ağustos 2015 Perşembe

Sütlü nuriye tatlısı

Merhaba , sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerindendir tatlılar. Ülkemiz tatlı tarifleri açısından çok geniş bir kaynağa sahiptir. Bizde bu tariflerden biri olan sütlü nuriye tatlısı yapımı resimli videolu anlatım sizlere hazırladık. Hafif ve lezzetli bir tatlı olması nedeniyle tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır.
sütlü nuriye tatlısı

Sütlü nuriye tatlısı malzemeleri

Hamur için
  • 6 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 6 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı badem
Üzeri için
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 150 gram tereyağı
Şurup için
  • 3 buçuk su bardağı toz şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Sütlü nuriye tatlısı nasıl yapılır

Yumurta akları, yumurta, sıvıyağ, suve tuzu bir kaba alıp karıştırın. Unu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 16 bezeye ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Üç su bardağı bademi bir kaba alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. 15 dakika bekletip kabuklarını soyun. Yarım bardak soyulmuş bademi ayırıp geri kalan bademi blenderdan geçirin. Bir su bardağı süt, su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Nişastayı tezgaha serpin. hamur bezelerini 40-45 santim çapında yufkalar halinde açın. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine birinci yufkayı serin. Üzerine tereyağı sürün. Tepsiye aralarını yağlayarak 3 yufka daha serin ve üzerine bir su bardağı çekilmiş bademi serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üstte dizin. Kare şeklinde dilimleyin ve önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sütlü karışımı tatlının üzerine gezdirin. Tepsiyi ocağa alın ve tepsiyi çevirerek kısık ateşte hamur kabarana kadar pişirin. Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene  kadar karıştırın ve limon suyunu ilave edin. Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Şurubu tatlının üzerine gezdirin. Ayırdığınız bademlerle süsleyip servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder