Pazılı hamsi dolması malzemeleri
- 400 gram hamsi ( ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış )
- 32 adet dolmalık pazı yaprağı ( sapı kesilerek yarım tencere kaynar suya bastırılmış )
- 1 baş kuru soğan ( büyük boy, çok ince kıyılmış )
- Yarım bağ ince kıyılmış maydanoz
- 1 diş sarmısak ( ince kıyılmış )
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet defne yaprağı ( çok ince kıyılmış )
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı mantar ( kıyılmış )
- 1 adet domates ( orta boy, ince kıyılmış )
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 kahve fincanı dolusu sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
Pazılı hamsi dolması yapılışı
Bir kaba kıyılmış soğanı koyalım. Tuzu, kekiği, maydanozu, sarmısağı ve defne yaprağını koyup iyice yoğuralım. Daha sonra mantarı, domatesi, limon suyunu ve sıvıyağı koyduktan sonra tekrar karıştırıp 15-20 dakika bekletelim. Fazla suyunu süzelim. Daha önce kaynar suda haşlayıp soğuk suda soğuttuğumuz pazılarımızın içlerini açalım. Her pazı yaprağına bir hamsi ve bir tatlı kaşığı soğanlı harcı koyarak dolma şeklinde saralım. Tencereye dizip üzerini örtecek kadar kaynar su koyalım. Bir çay kaşığı tuz koyalım. Üzerine bir tabak kapatıp çok ağır ateşte 20-25 dakika pişirelim. Pişince servis tabağına alalım. Bir tavada tereyağını kızdıralım. Pul biberi ilave ederekkarıştırıp ocaktan alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder