15 Ağustos 2015 Cumartesi

Kavurma makarna

Hepimizin bildiği basit ama öğün kurtaran bir yemektir makarna. Öğrencilerin ve bekar evlerinin vazgeçilmezi olan kavurma makarna tarifini hazırladık.

kavurma makarna

Kavurma makarna malzemeleri
  • Yarım paket makarna
  • 2 çorba kaşığı susam
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 2 çay kaşığı tuz
Kavurma makarna hazırlanışı

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup, orta ateşte pembeleşene  kadar kavurun. Makarnalar pembeleşince tuz ve kaynar suyu ilave ederek kapağını kapatın. Kaynayınca kısık ateşte suyunu çektirerek pişirin. Diğer tarafta küçük bir tavada tereyağı ile susamı, pembeleşinceye kadar kavurun ve pişmiş olan makarnanın üzerine gezdirerek dökün. Karıştırıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder